Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τα 9 βήματα ενός πρωτοετή.

Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για αυτά που θα ακολουθήσουν,απλά κάθε νέος φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να ακολουθήσει τα εξής βήματα!
  1. Ύπνος
    Το βασικότερο που θα απολαύσεις μόλις μείνεις μόνος σου σε μια νέα πόλη είναι ο άπλετος χρόνος που έχεις για ύπνο.Φυσικά δεν μιλάμε για ύπνο 72 ώρες συνεχόμενου ύπνου,απλά θα έχεις την ευκαιρία να ξενυχτίσεις και την επόμενη ημέρα να μην σε ξυπνήσει κανένα ξυπνητήρι,ηλεκτρική σκούπα,μαμά,μπαμπάς,αδερφός,μετεωρίτης,3ος Παγκόσμιος πόλεμος κ.α.
  2. Δικό σου σπίτι
    Θέλεις να είναι η κάλτσα πάνω στο τραπέζι,θέλεις τα πιάτα στον νεροχύτη να είναι σαν ουρανοξύστης,έτσι θα είναι λοιπόν.Είσαι ο Βασιλιάς κάνεις ο,τι θέλεις στο σπίτι "σου",δεν υπάρχει κανένας που θα σου επιβάλλει τον τρόπο που θα διοικήσεις το βασίλειο σου.Θα καθαρίσεις μόνο λίγες ώρες πριν σε επισκεφθεί η μαμά ή η γιαγιά σου!!
  3. Φαγητό
    Ναι,μπορείς να φας τα ότι θέλεις,πάντα με μέτρο όμως για να μην φας τα επόμενα σου χρόνια στα γυμναστήρια και στους διατροφολόγους.
  4. Διασκέδαση
    Έχεις όσο καιρό χρειάζεσαι για να κατασταλάξεις στον τρόπο που σου αρέσει να διασκεδάζεις,είτε αυτό σημαίνει ατελείωτα πάρτι ή χαλάρωμα σε γραφικά μαγαζάκια ακόμα και "άραγμα" στο σπίτι είτε ένας συνδυασμός,τα πάντα είναι αποδεκτά .Οι επιλογές είναι πολλές και είναι όλες στο χέρι σου.Α και το 80% των ποτών που θα πιεις σαν φοιτητής θα είναι μπόμπα.
  5. Σχολή
    Εδώ θα κάνεις τους πρώτους σου νέους φίλους που θα περάσετε όλη την φοιτητική σας ζωή μαζί,δημιουργώντας όλες τις αναμνήσεις που θα λες αύριο στα παιδιά σου.Πιθανόν να γνωρίσεις και μερικές από τις μελλοντικές σου "περιπέτειες",αλλά αυτό θα γίνει λίγο αργότερα.Εν πάση περιπτώσει αν είσαι σωστός εδώ θα περάσεις περίπου το 1/5 της φοιτητικής σου "Οδύσσειας".
  6. Χρήματα
    Τους πρώτους μήνες θα δανείζεις και θα δανείζεσαι.Είναι αδύνατον για κανέναν μα για κανέναν να καταφέρει να διαχειριστεί τα χρήματα του και είναι απολύτως αποδεκτό από την κοινωνία.Μετά από κάποιους μήνες θα αρχίσεις να κάνεις αποταμίευση για πολλούς λόγους οπότε τα οικονομικά σου θα στρώσουν και θα ζεις πολύ πιο άνετα.
  7. Παρέα
    Είναι τα άτομα που θα περνάς τον περισσότερο σου χρόνο μαζί,πιθανόν να προέρχεστε από την ίδια σχολή,οπότε αυτόματα αποκτάτε πολλά κοινά ενδιαφέροντα.Συμβουλή,προσπάθησε να έχεις στην παρέα σου άτομα και από τα δύο φύλλα.Θα βρίσκεστε σε καθημερινή βάση σε κάποια καφετέρια της πόλης αναλύοντας από ποδόσφαιρο μέχρι τον αν η ζέβρα είναι λευκή με μαύρες ρίγες ή μαύρη με άσπρες ρίγες,καταλαβαίνεις πως με αυτά τα συγκεκριμένα άτομα θα μοιραστής μερικά από τα μυστικά σου και τους προβληματισμούς σου,,φρόντισε λοιπόν να σχηματίσεις την παρέα σου σωστά.
  8. Παρατάξεις
    Μελανό σημείο για τα πανεπιστήμια σε όλον τον κόσμο (στο εξωτερικό τις αποκαλούν αδελφότητες).Θέλεις έγγραφή,σημειώσεις,τζάμπα ποτό,να βρεις γκόμενα,να περάσεις μάθημα,να σταματήσει η μαμά σου την μουρμούρα;Αυτό το σύστημα που λέγεται "παρατάξεις" σε έχει χειραγωγήσει να τους χρειάζεσαι για να κάνεις τα πάντα όσο θα είσαι φοιτητής.Το χειρότερο,βέβαια,είναι η ασφυκτική πίεση που δέχεσαι ώστε να πάρεις και εσύ μέρος σε αυτόν το φαύλο κύκλο των παρατάξεων.
  9. Καθηγητές
    Είσαι ένας αριθμός,ξέχνα κάθε επαφή που είχες με τους καθηγητές σου σε γυμνάσιο-λύκειο.Πλέον δεν είσαι τίποτα παραπάνω από τους υπόλοιπους 200 πρωτοετείς,που στριμώχνεστε σε ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων.Για αυτό ξέχνα την νοοτροπία "σηκώνω το χέρι μου για να με προσέξει ο καθηγητής",γιατί δεν θα καταφέρεις τίποτα παραπάνω από τα αρνητικά σχόλια των υπολοίπων.
Αν είσαι νέος φοιτητής,είσαι καταδικασμένος να κάνεις αυτά τα 9 βήματα,φρόντισε λοιπόν να είσαι όσο το δυνατόν πιο σωστός,να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και τα φοιτητικά σου χρόνια θα κυλήσουν πολύ καλύτερα.Μην ξεχνάς,ότι αυτές οι μέρες δεν θα γυρίσουν ποτέ,ζήσε τα στο έπακρο και φρόντισε να σου μείνουν άπειρες αναμνήσεις και ιστορίες για να αφηγείσαι τα επόμενα χρόνια.

1 σχόλιο: