Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματικός ηγέτης ή λαϊκιστής ο Αλέξης Τσίπρας;


 "Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους" δήλωσε μετά το τέλος της ομιλίας του,για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης,ο Πρωθυπουργός.

 Οι δηλώσεις αυτές σήκωσαν μεγάλη κουβέντα στα social media.Οι περισσότεροι επευφημούν τον Αλέξη Τσίπρα για την ευσυγκίνητη ομιλία του και βλέπουν στο πρόσωπο του τον επόμενο ηγέτη της χώρας που θα οδηγήσει την χώρα σε νέα μονοπάτια πιο αισιόδοξα,,ενώ άλλοι τον κατηγορούν για δημαγωγία και έντονο λαϊκισμό ώστε να καταφέρει να αποσπάσει τον ελληνικό λαό από τα προβλήματα που υφίσταται η χώρα.



 Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ομιλία η οποία παραπέμπει σε άλλες πολιτικές εποχές,αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος παραμένει ίσως και μέχρι σήμερα ο πιο λαοφιλής πολιτικός της μεταπολίτευσης.Οι ομιλίες αυτές γοήτευαν ακόμα και τους πιο δύσπιστους ψηφοφόρους και έχουν παραμείνει στην ιστορία αποτελώντας αναμφίβολα τροχοπέδη για τους σύγχρονους πολιτικούς.

 Η ιστορία λοιπόν θα δείξει αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ακόμα πολιτικός του συστήματος, ή αν όντως είναι ο αριστερός ηγέτης που τόσα χρόνια αναζητούσε η Ελλάδα.



Ακολουθεί το σχετικό video με την ομιλία του Πρωθυπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου