Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και την λατρεύεις για μια ζωή,κυρίως αν έρχεσαι για πρώτη φορά στην πόλη.Ειδικότερα αν δεν έχεις ζήσει στην πόλη θα την λατρέψεις,αλλά ακόμα και οι πιο παλιοί αρνούνται να την αποχωριστούν.Ίσως το πιο σημαντικό από όλα,που κάνουν αυτήν την πόλη υπέροχη,είναι οι ιδιαίτερα  χαμογελαστοί και ευδιάθετοι άνθρωποι που ζουν εδώ και την θετική αύρα που κυριαρχεί.Ακολουθούν μερικά must visit σημεία για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές.












Λευκός Πύργος
Ο Λευκός Πύργος αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης καθώς κοσμεί την πόλη από τα μέσα του 15ου αιώνα!Αποτελεί σημείο συνάντησης αλλά και ξεκούρασης για όσους θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα ή την πανσέληνο.


                                      Πλατεία Ικτίνου
Ο πιο κεντρικός πεζόδρομος που θα συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη.Μπορείς να ξεκινήσεις από πολύ πρωί με καφεδάκι και διάφορα γλυκά και να συνεχίσεις μέχρι το βράδυ με μπύρα και κοκτέιλ.





Λαδάδικα
Τα λαδάδικα ήταν παλιό εμπορικό κέντρο κυρίως τροφίμων,ένας υπέροχος χώρος ανάμεσα σε άσχημες πολυκατοικίες.Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παλαιωμένα μαγαζιά ξυπνάνε μνήμες από το παλιό καλό παρελθόν της πόλης.


                                                             Μπιτ Παζάρ
Το Μπιτ Παζάρ είναι αγορά με παλαιοπωλεία και γκαλερί,στάση για φαγητό και κρασάκι μετά από την βόλτα στα παραδοσιακά μαγαζάκια της περιοχής.





Κάστρα
Αν κοιτάξεις την Άνω Πόλη από ψηλά θα νομίζεις πως βλέπεις άλλη πόλη καθώς δεν υπάρχει πουθενά η εικόνα του μπετόν και τo μόνα που διακρίνεται είναι τα επιβλητικά κάστρα.Το Γεντί κουλέ,οι πάρα πολλοί ιστορικοί ναοί και τα πολλά μαγαζάκια κάνουν τα κάστρα ίσως το πιο όμορφο σημείο της πόλης.


 Καμάρα-Ροτόντα
Το πρώτο μνημείο που μαθαίνει πρώτο πρώτο ένας φοιτητής της πόλης,σημείο αναφοράς και σημείο συνάντησης για τους περισσότερους Θεσσαλονικείς.Η καμάρα δεσπόζει την Εγνατία,έναν από τους πιο ιστορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης.Παράλληλα η Ροτόντα,σημείο μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος λόγω της ιστορίας της αλλά και των πολλών κειμηλίων που διαθέτει.



Νέα Παραλία
Η αναβαθμισμένη Νέα Παραλία προσελκύει όλο και πιο πολλούς "εραστές".Η Νέα Παραλία απλώνεται σε μια απόσταση 8χμ που ξεκινάει από τον Λευκό Πύργο και τελειώνει στο Μέγαρο Μουσικής.Βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο είναι κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο,ενώ στην έκταση της υπάρχουν πολλά πάρκα και γήπεδα όπου είναι δωρεάν για όλους και συγκεντρώνουν αρκετούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου