Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η Θεσσαλονίκη που αγαπώ,της Λένας Μπούργου!



Θεσσαλονίκη μου γλυκιά. Τι να πρώτο πει κάποιος για αυτήν την πόλη, από τις ομορφότερες στο κόσμο και ίσως κατά την άποψη μου η ομορφότερη. Όσοι πάνε έστω και μια φορά στη Θεσσαλονίκη και γνωρίσουν όλες τις ομορφιές της πόλης θα καταλάβουν όλα αυτά που θα σας πω.

Προχωρώντας από τον Λευκό Πύργο προς το Λιμάνι και απολαμβάνοντας τη θάλασσα από τη μια και μερικά από τα πιο όμορφα κτήρια της πόλης, φτάνεις στη πιο κεντρική και για εμένα αγαπημένη πλατεία της Θεσσαλονίκης : την πλατεία Αριστοτέλους. Μέσα σε ένα από τα στενά της Θεσσαλονίκης έζησα τον πρώτο μου έρωτα, αγάπησα, τσακώθηκα, έκλαψα. Είδα την πιο όμορφη ανατολή του Ήλιου ξημερώματα ενός Σαββάτου παρέα με ανθρώπους αγνούς και πανέμορφους εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά και το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Σαντορίνη σου λένε μετά, αν δεν δεις ηλιοβασίλεμα στη Θεσσαλονίκη δεν έχεις δει τίποτα αφού.


Πλατεία Αριστοτέλους όλοι οι δρόμοι καταλήγουν εκεί όπως ανέφερα και προηγούμενος, σε μια πλατεία μοναδική με θεά το απέραντο γαλάζιο του Θερμαϊκού. Έμενα προσωπικά με κάνει να νιώθω μια απίστευτη γαληνή, αυτόματα ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μου και με κάνει να μην θέλω να φύγω. Όλα ξεκινάνε και όλα τελειώνουν εδώ, υπέροχες και νοσταλγικές αναμνήσεις, το πρώτο φιλί και το πρώτο ραντεβού. Ατελείωτες βόλτες στη παράλια ίσως και η πιο ζωντανή περιοχή της Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες καφετέριες για όλα τα γούστα να ασφυκτιούν από κόσμο. Να μην σκέφτεσαι το αύριο απλά να χαίρεσαι τη στιγμή και να εύχεσαι να μην τελειώσει πότε.


Τα τελευταία χρόνια από όταν έφτιαξαν τις παλιές αποθήκες στο λιμάνι, έχει δημιουργηθεί ένας υπέροχος χώρος που μπορείς να πας με τη παρέα σου, το σύντροφο σου ή τη σύντροφο σου να απολαύσεις την εικόνα της παραλίας μαζί με το Λευκό Πύργο και να κάνεις ατέλειωτες συζητήσεις σε μια από τις πιο ανανεωμένες περιοχές της πόλης.











Στα Λαδάδικα υπάρχουν πολλά μικρά μπαράκια που μπορούν πολλοί φοιτητές να βγουν και να περάσουν υπέροχα όπως επίσης και στη Βαλαωρίτη. Ανάμεσα τους και πολλά ταβερνάκια με μαγευτικές γεύσεις μεσογειακές αλλά και ανατολίτικες. Παρόλα αυτά η πανέμορφη πόλη φημίζεται επίσης και για την υπέροχη αγορά της, για τα εκατοντάδες καταστήματα που βρίσκονται επί της οδού Τσιμισκή μέχρι και τα μικρά μαγαζάκια που διασκορπίζονται στα στενά της Πλατειάς Ναυαρίνου και της Αγίας Σοφίας.
Πλέον η Πλατεία Ναυαρίνου έχει εμπλουτιστεί από πολλά στούντιο Τατουάζ με πολλούς καλλιτέχνες που δημιουργούν τα εκθαμβωτικά σχεδία τους επάνω στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Πριν αρχίσω να σας λέω τα δικά μου άφησα για το τέλος την πιο όμορφη περιοχή της Θεσσαλονίκης που την νοσταλγώ απίστευτα πολύ.
Τα κάστρα, δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει κάνεις αυτήν την ομορφιά. Απίστευτες γειτονιές, παρέες, ζευγαράκια όλων των ηλικιών κάθονται στα παγκάκια και χαζεύουν την θεά, χάνονται σε αυτό που πρέπει κάθε άνθρωπος να πάει να δει έστω και μια φορά στη ζωή του. Απολυτή ηρεμία και απέραντη ομορφιά, κατάλληλος προορισμός για όλους και κυρίως ερωτευμένα ζευγαράκια. Έχω απίστευτες αναμνήσεις στη Θεσσαλονίκη, αγάπησα όσο καμία άλλη πόλη τη Θεσσαλονίκη πάντα θα γυρνώ σε αυτή τη πόλη. Όταν αγαπάς ένα μέρος τόσο πολύ κάνεις πάντα ότι παίρνει από το χέρι σου για να μπορείς να το επισκέπτεσαι συχνά. Εύχομαι όλοι να έχουν κάποια στιγμή την ευκαιρία και να επισκεφτούν τη πιο όμορφη πόλη και να μπορέσουν να γνωρίσουν όλες τις ομορφιές της. Μοναδικό μου όνειρο κάποια στιγμή να μπορέσω να πάω να ζήσω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, εκεί που νιώθει όμορφα η ψυχή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου