Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Καλό ταξίδι Sir Christopher Lee

Σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών,ένας από τους μεγαλύτερους και πιο cool τύπους που πάτησαν στον πλανήτη μας!Ο Sir Christopher Lee κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε με πάνω από 200 παραγωγές,ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 350 ταινίες και 75 τηλεοπτικές σειρές.Παράλληλα κατέχει το ρεκόρ του πιο ψηλού πρωταγωνιστή σε ταινία καθώς το ύψος του ήταν 1,96.

 Ο γεννημένος το 1922 ηθοποιός έγινε παγκοσμίως γνωστός με τον ρόλο του Δράκουλα στις ομώνυμες ταινίες,ενώ έχει ενσαρκώσει και τον Lord Saruman στην επική τριλογία,Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών αλλά και στην επόμενη τριλογία,The Hobbit.Το πρόσωπο του έχει συνδεθεί άλυτα με τον ρόλο του κακού,καθώς πέρα έχει ενσαρκώσει Francisco Scaramanga στην ταινία James Bond «The Man with the Golden Gun» (1974),αλλά και τον Count Dooku στις ταινίες « Star Wars», το 2002 και το 2005.Συνεργάστηκε με τον Τιμ Μπάρτον, για τις ταινίες «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και «Sleepy Hollow».
 Ο Λι πίστευε ότι έδωσε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του, όταν ενσάρκωσε τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του Πακιστάν, Μοχάμεντ Αλί Τζίνα, το 1998. Από τις αγαπημένες του ταινίες τρόμου, στις οποίες συμμετείχε ήταν το «Wicker Man» (1973).Λίγο πριν φύγει από τη ζωή υπέγραψε για μία καινούρια ταινία, ένα αισθηματικό δράμα , στο οποίο θα συμπρωταγωνιστούσε με την Ούμα Θέρμαν. Η ταινία θα είχε θέμα την τρομοκρατική επίθεση του 2001, στους Δίδυμους Πύργους. Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον ερχόμενο Νοέμβριο.


 Ο Βρετανός ηθοποιός χρίστηκε Ιππότης, το 2009, για την προσφορά του στην υποκριτική τέχνη και την φιλανθρωπική δράση του. Eπίσης τ΄όνομά του δόθηκε σε μία υποτροφία των βραβείων Bafta fellowship το 2011.
Παράλληλα με την κινηματογραφική του καριέρα, ο Λι είχε κυκλοφορήσει και κάποια άλμπουμ χέβι μέταλ μουσικής. Χρίστηκε Σερ το 2009 για τις υπηρεσίες του στην τέχνη και τη φιλανθρωπία. Η τελευταία του ταινία, Angels in Notting Hill, θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015.



 Ο μύθος λέει πως ο Λι συμβούλεψε τον σκηνοθέτη του Lord of the Rings,Peter Jackson,για την κατάλληλη κραυγή που κάνει ένας άντρας όταν τον μαχαιρώνουν και αυτό γιατί συμμετείχε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας καθώς είχε ενταχθεί στον στρατό το 1939 σε ηλικία 17 ετών.Παράλληλα ήταν ο μόνος από το cast που είχε συναντήσει τον J.R.R Tolkien,συγγραφέα του Hobbit και του Lord of the Rings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου