Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Jon Snow αυτός ο Μπάσταρδος!

 Από την αρχή η οι θαυμαστές της σειράς έπος,είχαν δείξει τον ενδιαφέρον αλλά και την συμπάθεια τους στο πρόσωπο του Jon Snow και όσο εξελίσσεται η σειρά ο αγαπητός Jon κερδίζει συνέχεια πόντους,ενώ παράλληλα ο ίδιος συνεχώς ανεβαίνει στην βαθμίδα των σημαντικών προσώπων των 7 βασιλείων.Ο Νέντ Στάρκ μεγάλωσε το νόθο του παιδί σαν τα κανονικά του παιδιά σε αντίθεση με την σύζυγο του,η οποία έβλεπε στο πρόσωπο του Jon την απιστία του άντρα της και ποτέ δεν τον αντιμετώπισε όπως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Σταρκ.Ο Jon γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα αποτάξει τον τίτλο του "μπάσταρδου" από πάνω του,αποφάσισε να καταταγεί στην Νυχτερινή Φρουρά. 
 Στην Νυχτερινή Φρουρά ο Jon αντιμετώπισε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα,καθώς συνεχώς μπλεκόταν σε λογομαχίες με τα υπόλοιπα μέλη της Φρουράς.Ο ρόλος του μετά την εκπαίδευση,και ενώ είχε εντυπωσιάσει με την ικανότητα του στην μάχη,ήταν αυτός του οικονόμου του Άρχοντα διοικητή.
Παρόλα τις δυσκολίες που συνάντησε ο Jon έπαιξε σημαντικό ρόλο,καθώς ανέλαβε να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή να ενσωματωθεί με τους Άγριους που ετοιμαζόντουσαν να επιτεθούν στο Τοίχος του Μαύρου Κάστρου,το οποίο χώριζε τα 7 Βασίλεια με τις περιοχές των Αγρίων, και να μάθει όλα τους τα μυστικά,ώστε η Νυχτερινή Φρουρά να προετοιμαστεί για την επίθεση.
 Όταν ξεκίνησε η πολιορκία ο Jon εμψύχωσε και προετοίμασε κατάλληλα την Φρουρά ώστε να αντέξει τις επιθέσεις των Αγρίων.Μετά τον θάνατο του Άρχοντα Διοικητή κατά την διάρκεια της πολιορκίας ο Jon Snow,ορίζεται μετά από ψηφοφορίας,Άρχοντας της Νυχτερινής Φρουράς.
 Στο διάστημα που είναι Διοικητή ήρθε αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες αποφάσεις,οι οποίες πολλές φορές δεν ικανοποιούν τα υπόλοιπα μέλη της Φρουράς.Σε μια από αυτές,και μετά από παρότρυνση του Στάνις Μπαράθηον,αποφάσισε να κάνει συμμαχία με τους Άγρίους και να τους επιτρέψει να κατοικήσουν σε γη των 7 Βασιλείων,με την προϋπόθεση να τον βοηθήσουν όταν εμφανιστούν οι White Walkers,καθώς ο χειμώνας πλησιάζει πλέον απειλητικά.Όταν ο Jon Snow εμφανίστηκε στο συμβούλιο των Αγρίων λίγοι θέλησαν να τον ακολουθήσουν.Τότε όμως είδαμε μια από τις πιο απολαυστικές σκηνές όχι μόνο της season που διανύουμε,αλλά και ολόκληρης της σειράς.Οι White Walkers μαζί με τους σκελετωμένους τους στρατιώτες έκαναν την εμφάνιση τους,δείχνοντας επιτέλους την δύναμη τους και σκορπώντας τον θάνατο στις τάξεις των Αγρίων.
 Ο Jon αποδείχθηκε σωστός στις προβλέψεις του και αφού κατάφερε να σκοτώσει έναν White Walkers χάρις στο σπαθί του από Βαλυριανό Ατσάλι,δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να αποδεχθεί το πεπρωμένο του και να προστατεύσει τα 7 Βασίλεια από τον Χειμώνα που έρχεται και φέρνει πολλές εκπλήξεις μαζί του. 

Υ.Γ. Αναμφίβολα ένας θάνατος του Jon,θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων,οπότε καλό θα ήταν οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι της σειράς,να το βγάλουν από το μυαλό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου